Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014

Ψώνια με ποδήλατο στις Βρυξέλλες

Η δράση "Ψώνια με ποδήλατο στις Βρυξέλλες" κινητοποίησε  περίπου εκατό λάτρεις του ποδηλάτου για να μετακινηθούν μέσα σε μια μουντή φθινοπωρινή μέρα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη χρήση του ποδηλάτου για ψώνια στην πόληΠερίπου οι μισοί από τους συμμετέχοντες ήταν επιτελικά στελέχη και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια αύξησης και γνωστοποίησης της χρήσης του ποδηλάτου ως εμπειρία στα ψώνια και κυρίως, στα σούπερ μάρκετς. 

Ο στόχος ήταν να ενθαρρύνει τα ψώνια με τα ποδήλατα και να μεγιστοποιήσει το αντίκτυπο του έργου στοχεύοντας στους ανθρώπους που βρίσκονται μέσα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτακτική ανάγκη ήταν η στήριξη της EUCG, της Ένωσης Ποδηλατών Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία αποτελείται από περισσότερα από 1400 επιτελικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα αποτελέσματα; Καταστήματα, και ιδίως τα σούπερ μάρκετ, πρέπει να βελτιώσουν τις συνθήκες και τις υποδομές για τους ποδηλάτες, αν θέλουν να προσελκύσουν περισσότερους ικανοποιημένους πελάτες από τον πληθυσμό αυτό.«Τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να παρκάρει ή να ελλιχτεί το ποδήλατό σας στο χώρο στάθμευσης, καθώς ο χώρος είναι γεμάτος από αυτοκίνητα», υπογράμμισε ο Phillip Cerny, υπάλληλος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και νικητής του δεύτερου βραβείου στο " Bike to Shop and draw" . Η κύρια πρόταση από σχεδόν όλους τους συμμετέχοντες ήταν η ανάγκη για ασφαλή και κατά προτίμηση καλυμμένο χώρο στάθμευσης του ποδηλάτου, κοντά στην είσοδο.