Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ: ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του προγράμματος CycleLogistics για τις εμπορευματικές μεταφορές με ποδήλατο

Τετάρτη 26 Μαρτίου, στις 11.30 π.μ.
ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος)

Η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Cyclelogistics, σας προσκαλούν  σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 26 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα του Οικόπολις (Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος, εντός στοάς), για την παρουσίαση των δράσεων που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου για την προώθηση των εμπορευματικών μεταφορών και την διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για τις μεταφορές αγαθών με ποδήλατο.

Το  έργο στοχεύει στη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές με την αντικατάσταση των περιττών μηχανοκίνητων οχήματα με ποδήλατα φορτίου για την ενδο-αστική παράδοση και τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη. Σήμερα οι εμπορευματικές μεταφορές με ποδήλατο, ξεπέρασαν το στάδιο της εξειδικευμένης αγοράς και αποτελούν πλέον μια σοβαρή εναλλακτική λύση για τη μεταφορά ελαφρών εμπορευμάτων στα κέντρα των πόλεων.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι των εταιρειών ταχυμεταφορών NINE FLOW και  PIEDI VERDI που δραστηριοποιούνται ήδη στην Θεσσαλονίκη στις ταχυμεταφορές εγγράφων και μικροδεμάτων.


 Περισσότερες πληροφορίες: www.cyclelogistics.gr, www.cyclelogistics.eu