Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Ενημέρωση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης για τις εμπορευματικές μεταφορές με ποδήλατο

Ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης  κ. Θ. Καράογλου είχε ο υπεύθυνος του Εθνικού Σημείου Επαφής CycleLogistics για την Ελλάδα Γ. Φαρφαράς την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Έγινε ενημέρωση για το έργο «CycleLogistics» που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και στοχεύει στη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές με την αντικατάσταση των περιττών μηχανοκίνητων οχήματα με ποδήλατα φορτίου για την ενδο-αστική παράδοση και τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη (www.cyclelogistics.eu). 

Ο κ. Φαρφαράς ενημέρωσε για τις σχετικές συναντήσεις που είχε πρόσφατα με με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ν. Σταθόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Σ. Σιμόπουλο για την ένταξη των βιώσιμων μεταφορών και του δικτύου EuroVelo στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-20 .

Επίσης αναφέρθηκε στο έργο  “Διαδρομή Σιδηρούν Παραπέτασμα: Βιώσιμη κινητικότητα κατά μήκος της νέας ποδηλατικής διαδρομής EuroVelo”  του ευρωπαϊκού προγράμματος  Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEE, http://ict13gr.blogspot.gr/) για την διαδρομή EuroVelo 13 "Iron Curtain Trail που υλοποιείται στις περιφέρειες Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Για το γραφείο του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, ένα μικρό συμβολικό δώρο, ένα ξύλινο ποδήλατο φορτίου μολυβοθήκη!