Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για τις εμπορευματικές μεταφορές με ποδήλατο

Επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για τις εμπορευματικές μεταφορές και τις δράσεις που υλοποιούνται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έργου για την προώθηση των εμπορευματικών μεταφορών και την διευκόλυνση των ενδιαφερόμενων για τις μεταφορές αγαθών με ποδήλατο παρουσίασε ο υπεύθυνος λειτουργίας του Εθνικού Σημείου Επαφής Cyclelogistics Γ. Φαρφαράς στην συνέντευξη τύπου που οργάνωσαν η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδηλατών και η  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Cyclelogistics την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

Το  έργο στοχεύει στη μείωση της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις αστικές εμπορευματικές μεταφορές με την αντικατάσταση των περιττών μηχανοκίνητων οχήματα με ποδήλατα φορτίου για την ενδο-αστική παράδοση και τις εμπορευματικές μεταφορές στην Ευρώπη. Σήμερα οι εμπορευματικές μεταφορές με ποδήλατο, ξεπέρασαν το στάδιο της εξειδικευμένης αγοράς και αποτελούν πλέον μια σοβαρή εναλλακτική λύση για τη μεταφορά ελαφρών εμπορευμάτων στα κέντρα των πόλεων.

Στην συνέντευξη παρουσιάστηκαν οι εταιρείες ταχυμεταφορών NINE FLOW και  PIEDI VERDI που δραστηριοποιούνται ήδη στην Θεσσαλονίκη στις ταχυμεταφορές εγγράφων και μικροδεμάτων και το TROLLY, ελληνικού σχεδιασμού και κατασκευής καροτσάκι για ψώνια που μπορεί να κλειδώνει σε οποιοδήποτε τύπο ποδηλάτου, αλλά συγχρόνως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς το ποδήλατο σαν απλό καρότσι για ψώνια.

Στα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και υποβλήθηκαν εκθέσεις σχετικά με διάφορα προϊόντα μεταφοράς φορτίου με ποδήλατο (ποδήλατα φορτηγά, ρυμουλκούμενα, ηλεκτρικούς κινητήρες, τσάντες και καλάθια).

Οn-line κατάλογο προϊόντων για ποδήλατα φορτηγά, ρυμουλκούμενα, τσάντες και βαλίτσες μπορείτε να δείτε εδώ

Δοκιμές Προϊόντων μπορείτε να βρείτε εδώ 

Επίσης ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cyclelogistics- ως ο πρώτος επαγγελματικός φορέας που εκπροσωπεί και στηρίζει τις ανάγκες των εταιρειών εμπορευματικών μεταφορών με ποδήλατο σε όλη την Ευρώπη.
http://federation.cyclelogistics.eu/